Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuca si crema de ciocolata din: nucă prăjită, margarina, oua, zahar, nucă măcinată, faina, praf de copt, crema de ciocolata, bisuiti, frisca, cafea.
Ingrediente:
- 2-3 căni nucă prăjită
- 50 g margarină
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri nucă măcinată
- 3 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 400 g cremă de ciocolată
- 1/2 kg biscuiţi
- 500 ml frişcă
- 200 ml cafea fiartă si răcită
Mod de preparare:
Ungi o tavă de 30×40 cm cu margarină şi presari nucile întregi prăjite, în strat uniform.
Baţi albuşurile împreună cu un praf de sare. în spuma rezultată, adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte bezeaua.
Incorporezi nuca măcinată, făina şi praful de copt nestins. Torni compoziţia peste stratul de nuci din tava, nivelezi şi coci blatul la foc mediu, timp de 30-40 de minute.
Desprinzi cu grijă blatul copt, îl răstorni pe o tavă şi întinzi pe toată suprafaţa crema de ciocolată, apoi acoperi cu un strat de biscuiţi înmuiaţi în cafea. Laşi prăjitura la rece până când prepari crema.
Mixezi pe baie de abur gălbenuşurile, zahărul şi 3 linguri de apă, până când crema capătă consistenţa smântânii.
Laşi crema să se răcească, amestecând din când în când, ca să grăbeşti răcirea.
Baţi frişca şi o încorporezi treptat în cremă, omogenizând după fiecare cantitate.
Păstrezi prăjitura la rece 3 ore, după care razi ciocolată sau presari cacao. Tai prăjitura în cuburi, cu un cuţit pe care îl ştergi de cremă, când se încarcă.
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Pofta buna!