Prajitura cu nuca, dulceata si frisca din: zahăr, făină, miez de nucă, ulei, apa minerala sau sifon, praf de copt, cacao, esenţă de rom, frişcă vegetală, gelatină vegetală (agar-agar), dulceaţă acrişoară (zmeură, vişine sau coacăze).
Ingrediente:
150 g zahăr
400 g făină
150 g miez de nucă măcinat
50 ml ulei
300 ml apă minerală sau sifon
2 plicuri praf de copt
2 linguri cacao
1/4 fiolă esenţă de rom
Pentru cremă:
500 ml frişcă vegetală
1 plic (4 g) gelatină vegetală (agar-agar)
200 g dulceaţă acrişoară, de zmeură, vişine sau coacăze
Mod de preparare:
Mixezi uleiul cu zahărul, esenţa, praful de copt stins cu apă minerală, cacaua, făina cernută şi miezul de nucă.
Omogenizezi aluatul şi îl torni în tava de 25×35 cm în prealabil tapetată cu hârtie de copt.
Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Pentru cremă, mixezi dulceaţa cu frişca şi pudra de agar-agar.
Tai blatul rece în două foi orizontale şi pui frişca între ele, însă opreşti câteva linguri şi pentru decor.
Păstrezi prăjitura în frigider pentru două ore, apoi o tailn pătrate şi o decorezi după dorinţă.
Prajitura cu ciocolata in forma din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 125 g unt 125 g zahăr 5 ouă 50 g făină Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucăţi şi împreună cu untul tăiat cubuleţe se pune la topit la microunde sau la bain-marie. După ce s-au topit, se […]
Prajitura cu miez de nuca si gem din: lapte, drojdie, ulei, margarina, faina, oua, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 625 ml lapte o linguriţă drojdie uscată 40 ml ulei 50 g margarină 950 g făină un ou + un gălbenuş 150 g zahăr 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: un borcan de gem 100 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.