Prajitura cu nuca si foi de napolitana

Printeaza

Prajitura cu nuca si foi de napolitana din: oua, zahar tos, zahar pudra, nuca taiata marunt, faina, rahat, unt, foi de napolitana si praf de copt.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_si_foi_de_napolitana

  • 7 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 cana nuca taiata marunt
  • 1 cana faina
  • 1 cana rahat
  • 1 pachet unt
  • 2 foi de napolitana
  • 1/2 plic praf de copt

 

 

Mod de preparare:

Baţi cele 7 albuşuri spumă cu o cană de zahăr tos , adaugi apoi pe rând nuca, rahatul, făina şi praful de copt.

Coci această compoziţie la foc potrivit în tava de aragaz, unsă şi tapetată în prealabil.

Pregatesti crema:

Freci pe baie de aburi cele 7 gălbenuşuri cu 1 cană de zahăr pudră, până se îngroaşă.

Laşi la răcit şi apoi amesteci cu untul frecat spumă. Aşezi pe un taler din lemn sau din plastic o foaie mare de celofan.

Apoi aşezi o foaie de napolitană, peste ea întinzi 1/2 cremă şi pui blatul copt.

Peste el întinzi cealaltă jumătate de cremă, iar deasupra, a doua foaie de napolitană.

Acoperi cu foaia de celofan şi dai prăjitura la rece pentru câteva ore. 0 tai în romburi sau pătrate.

 

Prajitura cu nuca si foi de napolitana

Prajitura_cu_nuca_si_foi_de_napolitana

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Desert

Prajitură cu Ghimbir și Mere

Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra.   Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.