Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]
Prajitura cu nuca si foi de napolitana
PrinteazaPrajitura cu nuca si foi de napolitana din: oua, zahar tos, zahar pudra, nuca taiata marunt, faina, rahat, unt, foi de napolitana si praf de copt.
- 7 oua
- 1 cana zahar tos
- 1 cana zahar pudra
- 1 cana nuca taiata marunt
- 1 cana faina
- 1 cana rahat
- 1 pachet unt
- 2 foi de napolitana
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Baţi cele 7 albuşuri spumă cu o cană de zahăr tos , adaugi apoi pe rând nuca, rahatul, făina şi praful de copt.
Coci această compoziţie la foc potrivit în tava de aragaz, unsă şi tapetată în prealabil.
Pregatesti crema:
Freci pe baie de aburi cele 7 gălbenuşuri cu 1 cană de zahăr pudră, până se îngroaşă.
Laşi la răcit şi apoi amesteci cu untul frecat spumă. Aşezi pe un taler din lemn sau din plastic o foaie mare de celofan.
Apoi aşezi o foaie de napolitană, peste ea întinzi 1/2 cremă şi pui blatul copt.
Peste el întinzi cealaltă jumătate de cremă, iar deasupra, a doua foaie de napolitană.
Acoperi cu foaia de celofan şi dai prăjitura la rece pentru câteva ore. 0 tai în romburi sau pătrate.
Prajitura cu nuca si foi de napolitana
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!