Prajitura cu nuca si glazura

Printeaza

Prajitura cu nuca si glazura din: oua, nuca, zahar, faina alba, praf de copt, zahar vanilinat, sare, biscuiti cu unt, gem acrisor, margarina, pudra de cacao.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_si_glazura

pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri nuca macinata fin
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 150 g biscuiti cu unt si aroma de vanilie
  • 2 linguri gris
  • 800 g gem acrisor, de gutui sau de prune

pentru glazura:

  • 8 linguri zahar
  • 30 g margarina
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri pudra de cacao

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat până se topeşte. Baţi albuşurile spumă tare, cu sarea.

Amesteci gălbenuşurile cu albuşurile, apoi încorpo-rezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca.

Intr-o tavă de 25×40 cm tapetată cu hârtie de copt, aşezi un strat de biscuiţi, iar peste ei întinzi un strat uniform de gem.

Presari grisul peste gem şi pui compoziţia cu nucă. Coci în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Pentru glazura, fierbi la foc mic ingredientele, pentru 2-3 minute, pana se ingoasa.

Intinzi glazura fierbinte pe suprafaţa prăjiturii şi o decorezi după preferinţă, cu fâşii de nucă de cocos ori cu drajeuri mici.

Porţionezi prăjitura după ce a stat 2 ore la rece.

Prajitura cu nuca si glazura

Prajitura_cu_nuca_si_glazura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.