Prajitura cu nuca si glazura
PrinteazaPrajitura cu nuca si glazura din: oua, nuca, zahar, faina alba, praf de copt, zahar vanilinat, sare, biscuiti cu unt, gem acrisor, margarina, pudra de cacao.
pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri nuca macinata fin
- 10 linguri zahar
- 5 linguri faina alba
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- 150 g biscuiti cu unt si aroma de vanilie
- 2 linguri gris
- 800 g gem acrisor, de gutui sau de prune
pentru glazura:
- 8 linguri zahar
- 30 g margarina
- 4 linguri apa
- 2 linguri pudra de cacao
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat până se topeşte. Baţi albuşurile spumă tare, cu sarea.
Amesteci gălbenuşurile cu albuşurile, apoi încorpo-rezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca.
Intr-o tavă de 25×40 cm tapetată cu hârtie de copt, aşezi un strat de biscuiţi, iar peste ei întinzi un strat uniform de gem.
Presari grisul peste gem şi pui compoziţia cu nucă. Coci în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Pentru glazura, fierbi la foc mic ingredientele, pentru 2-3 minute, pana se ingoasa.
Intinzi glazura fierbinte pe suprafaţa prăjiturii şi o decorezi după preferinţă, cu fâşii de nucă de cocos ori cu drajeuri mici.
Porţionezi prăjitura după ce a stat 2 ore la rece.
Prajitura cu nuca si glazura
Pofta buna!