Prajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt. Ingrediente: unt moale şi făină pentru uns tava 4-5 pere 1 -2 linguri cu suc de lămâie 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao 200 g unt 8 ouă 150 g zahăr brun fin […]
Prajitura cu nuca si grepfrut
PrinteazaPrajitura cu nuca si grepfrut din: oua, ulei, faina, zahar pudra, nuci, iaurt, frisca, zahar, gelatina, grepfrut, compot.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri ulei
- 300 g făină
- 300 g zahăr pudră
- 150 g nuci
Pentru crema:
- 200 g iaurt gras
- 400 ml friscă
- 100 g zahăr
- 3 plicuri gelatină
- 1 grepfrut roşu
- 1 grepfrut alb
- 100 ml compot
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă.
Adaugi uleiul în fir subţire până se încorporează, apoi pui nucile măcinate şi făina.
După ce s-au omogenizat, încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
Torni într-o tavă tapetată şi dai la cuptor până trece testul scobitorii, apoi îl laşi să se răcorească.
Baţi frişca şi zahărul, le amesteci cu iaurtul gras şi adaugi două plicuri de gelatină, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Torni crema peste blat şi-l dai la rece patru ore. Tai grepfruturile felii, le aşezi alternativ peste prăjitură şi torni compotul amestecat cu restul de gelatină, preparată după instrucţiunile de pe ambalaj.
Dai la rece peste noapte.
Prajitura cu nuca si grepfrut
Prajitura fructata cu ciocolata
Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina. Ingrediente: 100 ml frişca bătută 200 g căpşune 200 g alune 2 kiwi 2-3 banane Pentru blatul maro: 100 g zahăr 150 g ciocolată 3 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 4 albuşuri 50 g unt […]
Prajitura vanilata cu firimituri
Prajitura vanilata cu firimituri din: faina, zahar, unt, cirese, oua, praf de copt, vanilie. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr 6 linguri cu unt rece sare Pentru blat: 450 g cireşe 120 g făină 115 g unt 200 g zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă cu praf de copt vanilie sare Mod de preparare: Pentru […]
Pofta buna!