Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]
Prajitura cu nuca, lamaie si cacao
PrinteazaPrajitura cu nuca, lamaie si cacao din: faina, ouă, margarina, zahăr cristale, praf de copt, otet, coaja de lamaie, nuci, zahăr pudră, cacao, sare.
- 480 g faină
- 2 ouă
- 250 g margarina
- 200 g zahăr cristale
- 1 pliculeţ praf de copt
- 2 linguri otet
- coaja rasă de la o lămâie
- 100 g nuci
- 50 g zahăr pudră
- 1 lingură cacao
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, mixezi margarina topită cu zahărul cristale, adaugi gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie, sarea, făina amestecată cu praful de copt, oţetul şi amesteci cu o lingură de lemn până obţii un aluat pe care să-l poţi modela în formă de bilă.
Intinzi cu sudtorul o foaie mai subţire şi o tai dreptunghiuri mici, apoi ungi foaia cu albuşurile bătute.
Peste albuş presari cacaua amestecată cu zahărul pudră şi nuca măcinată.
Treci o dată cu sucitorul peste ele, pentru a se încorpora nuca în aluat.
Aşezi în tava de aragaz patru sticle, le acoperi cu hartie de copt si asezi dreptunghiurile obtinute pe ele.
Le introduci in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Le servesti presarate cu zahar pudra.
Prajitura cu nuca, lamaie si cacao
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura de post cu nuca si gem
Pofta buna!
vreau si eu din prajitura asta!