Prajitura cu nuca si mascarpone
PrinteazaPrajitura cu nuca si mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, nuca, praf de copt, lapte, zahar, unt, mascarpone.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 4 linguri nucă măcinată
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 40 g făină
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 4 linguri zahăr
- 50 g unt
- 250 g mascarpone
Pentru grilaj:
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu cacaua, nuca şi prâful de copt. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se încorporează unul câte unul gălbenuşurile, apoi amestecul de făină.
Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină si se coace 30 de minute la 180 de grade.
Pentru cremă, făina se amestecă cu zahărul şi extractul de vanilie, se fluidizează cu laptele şii se fierbe până se îngroaşă, după care se lasă la răcit.
Când este călduţă, se amestecă cu untul şi cu mascarponele. Blatul se taie în două foi, se unge jumătate din cremă în mijloc, cealaltă jumătate deasupra.
Pentru grilaj se caramelizează zahărul, se adaugă nucile întregi şi se amestecă. Se scoate pe o planşetă de lemn umezită, se lasă la răcit, după care se macină şi se presară deasupra prăjiturii.
Se feliază a doua zi.
Prajitura cu nuca si mascarpone
Pofta buna!