Prajitura cu nuca si mascarpone

Printeaza

Prajitura cu nuca si mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, nuca, praf de copt, lapte, zahar, unt, mascarpone.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_si_mascarpone

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru cremă:

  • 400 ml lapte
  • 40 g făină
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • 250 g mascarpone

Pentru grilaj:

  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu cacaua, nuca şi prâful de copt. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se încorporează unul câte unul gălbenuşurile, apoi amestecul de făină.

Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină si se coace 30 de minute la 180 de grade.

Pentru cremă, făina se amestecă cu zahărul şi extractul de vanilie, se fluidizează cu laptele şii se fierbe până se îngroaşă, după care se lasă la răcit.

Când este călduţă, se amestecă cu untul şi cu mascarponele. Blatul se taie în două foi, se unge jumătate din cremă în mijloc, cealaltă jumătate deasupra.

Pentru grilaj se caramelizează zahărul, se adaugă nucile întregi şi se amestecă. Se scoate pe o planşetă de lemn umezită, se lasă la răcit, după care se macină şi se presară deasupra prăjiturii.

Se feliază a doua zi.

Prajitura cu nuca si mascarpone

Prajitura_cu_nuca_si_mascarpone

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.