Prajitura cu nuca, rom, cafea si branza

Printeaza

Prajitura cu nuca, rom, cafea si branza din: miez de nucă, oua, sare, zahar, pesemt, parf de copt, rom, mascarpone, branza de vaci, cafea tare, zahar vanilat.

Prajitura_cu_nuca_rom_cafea_si_branza

Ingrediente:

  • 100 g miez de nucă
  • 3 ouă
  • 1 priză de sare
  • 210 g zahăr
  • 50 g pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml rom
  • 250 g mascarpone
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 ml cafea tare (de exemplu expresso)
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Toci nucile mărunt. Separi ouă­le. Omogenizezi gălbenuşurile cu un praf de sare şi cu 75 g zahăr, până capătă un aspect frumos.

Amesteci pesmetul, praful de copt şi nucile tocate şi le adaugi în cremă.

Torni şi romul, iar la final pui albuşurile bătute spumă cu 75 g de zahăr, încorporezi cu grijă bezeaua şi răstorni compoziţia într-o tavă pătrată, mai mică însă decât cea normală de tort (de circa 22 cm x 22 cm), pe care ai uns-o înainte cu grăsime şi ai presărat făină.

Coci blatul 20-25 de mi­nute, la foc mediu (175 grade Celsius).

Laşi să se răcească în tavă cam un sfert de oră, apoi scoţi cu grijă blatul şi-l dai de­oparte.

Când e complet rece, îl tai pe orizontală, o dată. Poţi folosi cuţitul zimţat de pâine.

Crema o faci amestecând cele două feluri de brânză cu cafea­ua, zahărul vanilat şi 60 g zahăr, ajutându-te de un tel în formă de pară.

Aşezi peste una din­tre foi toată crema, pui cealaltă foaie, acoperi prăjitura cu folie de aluminiu şi o dai la rece pen­tru circa 2 ore, după care o tai în porţii şi presari zahăr pudră deasupra.

Prajitura cu nuca, rom, cafea si branza

Prajitura_cu_nuca_rom_cafea_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.