Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuca, vanilie si ciocolata din: apa, zahar, biscuiti, nuci,unt, cacao, pastaie de vanilie, esenta de vanilie, smantana, ulei, ciocolata.
- 150 ml apa
- 150 g zahar
- 250 g biscuiti
- 150 g nuci sau migdale
- 50 g unt
- 1 lingura cacao
- 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri smantana dulce
- 1 lingura ulei
- 100 g ciocolata
Mod de preparare:
Macini mare nucile. Dai bicuiţii prin maşina de tocat. Fierbi apa cu zahărul, până obţii un sirop.
Adaugi nucile în sirop şi amesteci 1 minut. Stingi focul şi încorporezi biscuiţii măcinaţi, amestecând energic.
Pui untul şi esenţa ori seminţele din păstaia de vanilie. Amesteci până când untul se topeşte şi obţii un aluat uşor de modelat, care nu se lipeşte de mâini.
Impărţi compoziţia obţinută în două părţi egale. In 1/2 din compoziţie, adaugi o lingură de cacao. Intr-o tavă de 25×30 cm, tapetată cu folie alimentară, întinzi în strat uniform compoziţia deschisă la culoare, cât e călduţă.
Peste aceasta, presezi stratul maro, netezind cu mâinile unse cu ulei. Păstrezi prăjitura în frigider 1 oră.
Topeşti la bain-marie ciocolata împreuna cu smântână dulce şi 1 lingu¬ră de ulei. Răstorni prăjitura, îndepărtezi folia şi glazurezi prăjitura.
Când s-a întărit, o tai cu un cuţit înmuiat în apă fierbinte.
Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata
Pofta buna!