Prajitura cu nuca si vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu nuca si vanilie din: nuca, oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, cacao, galbenusuri, lapte, unt si zahar vanilat.
- 100 g nuca
- 4 oua
- 250 g zahar
- 200 ml ulei
- 200 ml suc de portocale
- 300 g faina
- 1 plic cu praf de copt
- 2 linguri cacao
pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cu faina
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 1 plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul. Toarnă sucul, uleiul şi presară nuca zdrobită. Adaugă făina, praful de copt şi cacaua. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coace la cuptor 40-45 de minute, după care lasă să se răcească, între timp, freacă gălbenuşurile cu zahărul, făina şi zahărul vanilat.
Toarnă treptat laptele şi lasă la foc mic, amestecând energic, până se desfac toate cocoloaşele, iar crema se îngroaşă. După ce s-a răcit puţin, adaugă untul. Intinde crema de vanilie uşor răcită peste blatul de cacao şi nuci.
Prajitura cu nuca si vanilie
Pofta buna!