Prajitura cu nuci, alune si migdale
PrinteazaPrajitura cu nuci, alune si migdale din: unt, zahar, esenta de migdale, faina, faina de orez, smantana, migdale, fulgi de migdale, nuca, nuci pecan, alune de padure, cirese glasate, visine confiate, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 225g de unt sărat, la temperatura camerei
- 175g de zahăr
- 1/4 linguriţă esenta de migdale
- 200g de făină, plus 1 lingură extra
- 100g făină de orez
- 75ml de smântână
- 50g fulgi de migdale prăjiţi
- 25g de migdale întregi decojite
- 25g miez de nucă, tocat grosier
- 25g de nuci pecan
- 25g alune de pădure decojite, tăiate în jumătăţi
- 50g de cireşe glasate, feliate
- 25g de vişine confiate
- 50g de ciocolată neagră, topită
Mod de preparare:
Pregatiti blatul, tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată, cu latura de 20cm. Pune 200g de unt şi 100g de zahăr în robotul de bucătărie şi amestecă-le pentru a obţine o cremă fină. Adaugă esenta de migdale, făina şi făina de orez, apoi reporneşte robotul până când se formează un aluat omogen.
Intinde-l pe fundul tăvii, uniformizând şi aplatizându-i bine suprafaţa. Lasă-l la frigider cel puţin 30 de minute, acoperit cu folie alimentară. Incinge cuptorul la 180°C. Indepărtează folia, înţeapă blatul de câteva ori cu o furculiţă şi coace-l 25 de minute.
Intre timp, pune cele 25g de unt rămase, 75g de zahăr şi 1 lingură de făină într-o crăticioară. Incălzeşte-le uşor, amestecând, până când untul se topeşte, iar zahărul se dizolvă. Incorporează smântână, apoi nucile şi toate cireşele.
Când blatul este copt, aşază amestecul fierbinte cu nuci peste el, în grămăjoare, apoi întinde-l cu dosul unei linguri. Dă prăjitura înapoi la cuptor şi coace-o 10-20 de minute, până când devine aurie la suprafaţă, verific-o la fiecare 5 minute.
Las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi topeşte ciocolata la cuptorul cu microunde. Stropeşte prăjitura cu sosul de ciocolată şi lasă-l să se întărească.
Prajitura cu nuci, alune si migdale
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o prajitura