Prajitura cu nuci, cacao, lamaie si rom
PrinteazaPrajitura cu nuci, cacao, lamaie si rom din: făină, smantana, oua, zahar, unt, sare, lamaie, amoniac, cacao, rom, nuci măcinate, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 900 g făină
- 500 ml smântână
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- sare
- 1 lămâie
- 1 lingură amoniac
Pentru crema:
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 60 g cacao
- 400 g unt
- 60 ml rom
- 200 g nuci măcinate
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Intr-un lighenaş amesteci cu lingura smântână, ouăle întregi, zahărul, un vârf de cuţit de sare, untul topit, dar rece şi coaja de lămâie rasă.
La urmă, adaugi făina, împreună cu amoniacul, apoi frămânţi totul cu mâna, timp de 2-3 minute.
Vei obţine un aluat mai vârtos, pe care îl laşi 3-4 ore în bucătărie sau de seara până dimineaţa la rece, acoperit, ca să nu prindă crustă, iei din aluat 1/4, iar pe masa presărată cu făină modelezi un sul cu diametrul de 12 cm, pe care îl tai în bucăţi de 2 cm.
Fiecare bucată o rulezi în formă de bilă, apoî le aşezi în tava presărată cu făină, la distanţa de 3 cm între ele, deoarece cresc mult la copt.
Le coci 20-25 de minute, la foc mijlociu.(să rămână deschise la culoare), în cuptorul preîncălzit.
Nu deschizi cuptorul 15 minute, ca aluatul să crească şi să prindă formă, după aceea reduci focul dacă este nevoie, ca bilele să nu se rumenească prea mult.
După ce s-au răcit, le scobeşti puţin la bază, le umpli cu cremă şi lipeşti câte două, formând câte o piersică.
Treci piersicile cu partea bombată prin zahăr toS, după ce în prealabil au fost trecute prin colorant alimentar roşu şi galben, diluat cu puţină apă, apoi decorezi cu o frunzuliţă naturală, spălată şi uscată.
Pentru crema baţi pe baie de abur, 10 minute, ouăle împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până obţii o cremă omogenă, apoi iei vasul de pe foc.
Adaugi cacao şi amesteci foarte bine, iar când se mai răceşte adaugi untul frecat spumă, romul şi nucile măcinate.
Pofta buna!