mere, zahar, oua, faina, bicarbonat, esenta vanilie, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 6 mere 3/4 cană zahăr de cocos 3 ouă 1 cană de făină 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță esenta vanilie 1 linguriță suc de lămâie 1/8 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Bateți împreună ouăle, […]
Prajitura cu nuci si caramel
PrinteazaPrajitura cu nuci si caramel din: unt, zahar tos, malai, faina, zahar brun, lapte condensat, nuci, alune si ciocolata cu lapte.
pentru blatul de biscuiti:
- 175 g unt, inmuiat
- 100 g zahar tos
- 100 g malai
- 200 g faina
pentru crema de caramel:
- 150 g unt
- 150 g zahar brun
- 400 g lapte condensat
pentru decor:
- nuci prajite si tocate
- alune prajite si tocate
- 300 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/200°C. Pentru aluat, bate spumă untul şi zahărul. Adaugă mălaiul şi făina. Omogenizează.
Frământă uşor aluatul şi modelează o bilă. Tapetează o tavă de copt pătrată cu hârtie pergament, întinde aluatul în tavă şi coace 20-25 min până se întăreşte şi se rumeneşte.
Pentru caramel, încălzeşte uşor toate ingredientele într-o cratiţă cu fundul dublu, până când se dizolvă zahărul.
Lasă pe foc încă vreo 8 min, amestecând, până se caramelizează. Toarnă peste blatul de biscuiţi, apoi presară cu nuci şi alune.
Lasă să se aşeze cea 20 minute. Topeşte ciocolata, apoi toarnă peste nuci.
Lasă să se răcească bine înainte să o tai pătrate.
Prajitura cu nuci si caramel
Pofta buna!
Reteta zilei: Prajitura cu scortisoara si mere
Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake
Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake din: faina, zahar pudra, albusuri de ou, crema tartar, sare, extract de vanilie, extract de migdale, extract de lamaie. Această prăjitură este cunoscută pentru aspectul ei alb și pentru textura sa pufoasă. Ingrediente: 1 cană de făină de tort sau făină de migdale 1 1/2 cană de zahăr […]
Pofta buna!