Prajitura cu nuci si cirese
PrinteazaPrajitura cu nuci si cirese din: ouă, faina, zahar, nuca, praf de copt, unt, cirese.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 5 linguri făină
- 8 linguri zahăr
- 5 linguri nucă
- un vârf cuţit de praf de copt
- unt şi făină pentru tapetat tava
Pentru cremă:
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g unt
- 300 g cireşe
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, până când aceasta se ţine de tel, apoi adaugi, treptat, câte o lingură de zahăr.
După fiecare lingură de zahăr, baţi spuma foarte tare.
Când ai terminat de adăugat tot zahărul, împărţi în mod egal compoziţia obţinută, în două castroane, în primul castron adaugi 4 gălbenuşuri bătute puţin, 4 linguri făină şi un vârf de cuţit de praf de copt.
Omogenizezi compoziţia şi coci 2 foi, pe spatele unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină. In ai doilea castron cu spuma de albuşuri, adaugi 4 gălbenuşuri bătute puţin, 1 lingură făină şi 5 linguri nuci măcinate.
Omogenizezi compoziţia şi coci o foaie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. După ce foile s-au copt, le laşi la răcit pe un grătar.
Fierbi la bain-marie ouăle bătute, frecate cu zahărul. Când compoziţia se îngroaşă, iei vasul de pe foc şi amesteci 10 minute încontinuu.
Laşi la răcit şi, între timp, freci untul folosind o lingură de lemn, până se elimină apa. Când untul are o consistenţă cremoasă, îl adaugi în cremă şi omogenizezi.
Pui pe un platou sau în tava în care ai copt foile, mai întâi o foaie coaptă pe fundul tăvii, un strat de cremă, foaia cu nuci, alt strat de cremă, pe care aşezi cireşele fără sâmburi şi următoarea foaie.
Pe ultima foaie pui.un strat de cremă şi ornezi prăjitura cu cireşe. Ţii prăjitura o jumătate de oră la frigider, apoi o poţi tăia.
Prajitura cu nuci si cirese
Pofta buna!