Prajitura cu nuci si coaja de lamaie din: nuci, zahar pudra, unt, faina, oua, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie.
Ingrediente:
cca 70 g nuci măcinate
140 g zahăr pudră
140 g unt la temperatura camerei
210 g făină
2 ouă
1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
un vârf de cuţit cuişoare măcinate
coaja rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Toate ingredientele se aşază într-un castron şi se frământă din ele un aluat omogen.
Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă să se odihnească la frigider cel puţin 6 ore. Se încinge cuptorul la 170°C.
Se aşază aluatul în forme mici speciale (care nu se umplu prea mult) şi se face câte o adâncitură în fiecare (aceste prâjiturele cresc foarte mult la cuptor şi, dacă stratul de aluat este prea gros, riscăm să rămână necopt).
Se coc prăjiturelele 5-7 min. Se scot din formă cât timp sunt încă fierbinţi.
Prajitura cu gem, branza si nuci din: oua, margarina, zahar, lamaie, faina, praf de copt, gem de gutui, branza, esenta de vanilie, nuca. Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbenuşuri 250 g margarină 150 g zahăr pudră 1 lămâie 200 g făină 1 linguriţă praf de copt câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă Pentru umplutură: […]
Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata din: unt, ou, faina, zahar, nuci, miere, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g unt 250 g făină 100 g zahăr 1 ou Pentru umplutură: 100 g zahăr 200 g nuci mărunţite 50 g miere 200 ml smântână pentru frişcă Pentru glazură: 250 g ciocolată 200 g unt […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.