Prajitura cu nuci si coaja de lamaie

Printeaza

Prajitura cu nuci si coaja de lamaie din: nuci, zahar pudra, unt, faina, oua, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie.

Ingrediente: Prajitura_cu_nuci_si_coaja_de_lamaie

  • cca 70 g nuci măcinate
  • 140 g zahăr pudră
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 210 g făină
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • un vârf de cuţit cuişoare măcinate
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Toate ingredientele se aşază într-un castron şi se frământă din ele un aluat omogen.

Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă să se odihnească la frigider cel puţin 6 ore. Se încinge cuptorul la 170°C.

Se aşază aluatul în forme mici speciale (care nu se umplu prea mult) şi se face câte o adâncitură în fiecare (aceste prâjiturele cresc foarte mult la cuptor şi, dacă stratul de aluat este prea gros, riscăm să rămână necopt).

Se coc prăjiturelele 5-7 min. Se scot din formă cât timp sunt încă fierbinţi.

Se lasa sa se raceasca si se servesc.

Prajitura cu nuci si coaja de lamaie

Prajitura_cu_nuci_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prăjitură cu brânză, nuci şi struguri

Prajitura cu gem, branza si nuci

Prajitura cu gem, branza si nuci din: oua, margarina, zahar, lamaie, faina, praf de copt, gem de gutui, branza, esenta de vanilie, nuca. Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbenuşuri 250 g margarină 150 g zahăr pudră 1 lămâie 200 g făină 1 linguriţă praf de copt câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă Pentru umplutură: […]

 

Reteta_prajitura_cu_nuci_si_crema_de_ciocolata

Reteta prajitura cu nuci si crema de ciocolata

Reteta prajitura cu nuci si crema de ciocolata din: oua, zahar, pesmet, miez de nuca, faina, nuci, crema de ciocolata, lapte, frisca, biscuiti, cafea, cacao. Ingrediente: Pentru blat: 7 albusuri 200 g zahăr 2 linguri pesmet 300 g miez de nuci 2 linguri făină 4 linguri nuci măcinate Pentru umplutură şi decor: 7 gălbenuşuri 100 […]

 

Prajitura_cu_nuci_si_glazura_de_ciocolata

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata din: unt, ou, faina, zahar, nuci, miere, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g unt 250 g făină 100 g zahăr 1 ou Pentru umplutură: 100 g zahăr 200 g nuci mărunţite 50 g miere 200 ml smântână pentru frişcă Pentru glazură: 250 g ciocolată 200 g unt   […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.