Prajitura cu nuci si coaja de portocala
PrinteazaPrajitura cu nuci si coaja de portocala din: faina, oua, zahar, lapte, unt, sare, praf de copt, vanilie, coaja de portocala, nuci, zahar pudra.
- 5 căni făină
- 6 ouă
- 2 căni zahăr
- 1 cană lapte căldut
- 200g unt
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- 2 pliculeţe vanilie
- coaja rasă de la 1 portocală
- 150 g nuci măcinate
- zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci zahărul cu untul topit şi încorporezi apoi, pe rând, gălbenuşurile. Pui un praf de sare, coaja de portocală, vanilia şi, când amestecul e pufos, adaugi şi laptele călduţ.
Separat, baţi ca pentru bezea albuşurile şi le încorporezi în compoziţie, amestecând de sus în jos pentru a căpăta aer. Continui cu nucile şi cu făina amestecată cu praful de copt.
Torni amestecul obţinut într-o tavă rotundă (cu fund detaşabil), tapetată. Dai tava la cuptor, 45 de minute, apoi o scoţi şi aştepţi să se răcească. Serveşti prajitura presărata cu zahăr pudră.
Pofta buna!