Prajitura cu nuci si crema de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuci si crema de ciocolata din: albusuri, zahar, nuca, galbenusuri, ciocolata, cafea solubila, apa, unt.
pentru foi:
- 10 albusuri
- 300 g zahar
- 300 g nuca
pentru crema:
- 10 galbenusuri
- 250 g galbenusuri
- 100 g ciocolata
- 2-3 lingurite cafea solubila
- 2-3 linguri apa
- 400 g unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile până se întăresc, adaugi apoi zahărul şi baţi în continuare până se topesc cristalele. Adaugi nucile măcinate şi amesteci de jos în sus, până se omogenizează bine compoziţia. Pe dosul unei tăvi de 25×35 cm, aşezi hârtie de copt.
Intinzi 1/4 din compoziţie pe hârtia de copt şi coci pe rând 4 foi, la foc mediu, 10-15 minute. Răstorni foaia coaptă şi îndepărtezi hârtia.
Pentru cremă, faci un sirop bine legat, din 250 g zahăr şi 2-3 linguri apă, într-un vas aşezat pe foc mic. Razi ciocolata şi o încorporezi în sirop, împreună cu cafeaua, amestecând mereu.
Mixezi gălbenuşurile, apoi torni câte puţin sirop fierbinte şi continui să amesteci până obţii o cremă omogenă. Acoperi vasul cu un şervet umed şi laşi crema să se răcească.
Intre timp, freci bine untul moale, la temperatu¬ra camerei şi adaugi lingură cu lingură crema. Intinzi crema peste foi şi acoperi prăjitura cu cremă. O consumi după ce ai păstrat-o în frigider 4 ore.
Prajitura cu nuci si crema de ciocolata
Pofta buna!