Fleică de Porc la Grătar din: fleica de porc, usturoi, boia de ardei dulce, cimbru, sare, piper. Fleica de porc, o tradiție culinară românească, este o mâncare rustică, aromată, perfectă pentru ocazii speciale sau mese în familie. Acest fel de mâncare își are rădăcinile în bucătăria tradițională românească, unde era preparată adesea la praznice și […]
Prajitura cu nuci, fructe si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuci, fructe si ciocolata din: oua, unt, zahar, nuci, faina, ciocolată neagră, ciocolată albă.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 g unt moale
- 250 g zahăr
- 200 g nuci
- 3 linguri făină
Pentru decor:
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată albă
- miez întreg de nuci
Mod de preparare:
Prajitura cu nuci, fructe si ciocolata: Mărunţeşti nucile, dar nu foarte fin, iar untul îl freci bine cu zahărul. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi nucile.
Amesteci bine şi încorporezi apoi. făina. Torni aluatul într-o tavă şi îl coci în jur de 45 de minute. Laşi apoi la răcit blatul.
Pentru decor, topeşti separat cele două tipuri de ciocolată, cu cea neagră acoperi prăjitura, iar cu cea albă trasezi modele, cu ajutorul dinţilor unei furculiţe înmuiate în ciocolata topită.
După răcire, dai prăjitura la frigider pentru 5-6 ore.
Decorezi cu jumătăţi de nucă şi cu fructe, după preferinţă.
Pofta buna!
Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin
Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin din: pastravi, masline, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, lamaie, frunze de rozmarin. Este o rețetă ce îmbină aromele mediteraneene pentru a crea o experiență culinară elegantă și plină de savoare. Păstrăvul este preparat la cuptor, acoperit cu o crustă de măsline, rozmarin și ulei de măsline, […]