Prajitura cu nuci si gem

Printeaza

Prajitura cu nuci si gem din: faina, unt, zahar, smantana, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat, galbenusuri, sare, ceai verde, nuci, cacao, gem de caise, cirese, albusuri, ciocolata neagra.

Ingrediente aluat: Prajitura_cu_nuci_si_gem

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • 4 galbenusuri
  • sare

Ingrediente sirop:

  • 200 ml ceai verde
  • 50 g zahar

Ingrediente crema:

  • 100 g zahar
  • 150g unt
  • 50 g nuci macinate
  • 50 g nuci zdrobite
  • 50 ml rom
  • 50 g cacao
  • 250 g gem de caise
  • 400 g cirese fara samburi

Ingrediente glazura:

  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 g ciocolata neagra de menaj

Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa, adaugati smantana, galbenusurile, putina sare, coaja de lamaie si faina in care ati amestecat si praful de copt. Framantati putin aluatul pana cand devine omogen si elastic.

Impartiti-l in 3 bucati egale din care intindeti 3 foi pe care coaceti-le pe spatele unei tavi mari de aragaz, presarate cu faina.

Scoateti foile coapte pe o planseta si lasati-le la racit. Ca sa le scoateti mai usor, treceti un cutit intre foaie si tava.

Pentru crema, frecati untul cu zaharul, adaugati gemul, romul, cacaoa, nucile.

Alegeti dintre cele 3 foi pe aceea care s-a rupt putin sau este mai nereusita. Sfaramati-o, ca sa obtineti bucati cam de 5mm – 1cm marime, apoi stropiti aceste bucati cu siropul obtinut prin fierberea ceaiului cu zaharul.

Cand sfaramaturile s-au insiropat, turnati-le peste crema obtinuta anterior. Amestecati doar de cateva ori ca sa nu sfaramati aluatul de tot.

Puneti o foaie pe un platou, repartizati in mod egal pe ea crema, deasupra puneti un strat uniform de cirese fara samburi si peste acestea puneti a doua foaie.

Pentru glazura, bateti la bain-marie albusurile, adaugati treptat zaharul, romul si zeama de lamaie.

Cand ati obtinut o compozitie sidefie, turnati-o peste prajitura si intindeti-o in strat uniform.

Radeti ciocolata deasupra cu razatoarea cu ochiuri mici. Pe fiecare bucata de prajitura puneti cate o cireasa cu codita.

Prajitura cu nuci si gem

Prajitura_cu_nuci_si_gem

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.