Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuci, iaurt si ciocolata din: făină, oua, zahar, cacao, unt, apa fierbinte, iaurt, nuci, parf de copt, lapte, ciocolată neagră.
- 200 g făină
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
- 50 g unt
- 150 ml apă fierbinte
- 75 g iaurt
- 150 g nuci mărunţite
- 2 linguriţe praf de copt
Pentru cremă:
- 300 g unt
- 150 ml lapte
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 20 g cacao
Pentru glazură:
- 150 g ciocolată neagră
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, tomi pudra de cacao în apa fierbinte, adaugi untul, şi amesteci până se topeşte.
Iaurtul îl combini cu făina şi cu praful dă copt.
Mixezi ouăle cu zahărul până devin o cremă în care incorporezi, alternativ, com poziţiile de cacao şi de iaurt, amestecând de jos în sus.
La final, presari nucile mărunţite.
Aluatul obţinut îl tomi într-o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptor 50 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, baţi oul cu zahărul până devin spumă. Tomi laptele.
Pui compoziţia pe foc şi o laşi 5-7 minute, amestecând continuu, până se îngroaşă.
O laşi să se răcească, la temperatura camerei. Untul moale îl amesteci cu pudra de cacao şi-l mixezi până devine cremos.
Această compoziţie o amesteci cu cea de lapte.
Pentru glazură, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Tai blatul rece în două şi ungi o felie cu crema obţinută, acoperi cu cealaltă, iar deasupra tomi glazura.
Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata
Pofta buna!