Salep Autentic: Băutura Caldă Turcească din: pudra de salep, lapte, zahar, scortisoara, apa de trandafir sau vanilie. Explorați o rețetă autentică de salep, băutura tradițională turcească care aduce căldură și confort în serile răcoroase de iarnă. Salepul este nu doar o băutură delicioasă, ci și o sursă de energie și căldură, fiind popular în multe […]
Prajitura cu nuci si vanilie
PrinteazaPrajitura cu nuci si vanilie din: margarina, zahar, oua, nuci, faina, lamaie, praf de copt, sare, vanilie.
Ingrediente:
- 250 g margarină
- 300 g zahăr farin
- 4 ouă
- 200 g zahăr tos
- 400 g făină
- 200 g nuci măcinate
- 1/2 lămâie
- sare
- 1 praf de copt
- vanilie
Mod de preparare:
Prajitura cu nuci si vanilie: Frecaţi margarina spumă, adăugaţi zahărul tos, apoi gălbenuşurile pe rând, omogenizaţi, aromatizaţi cu coajă de lămâie şi vanilie, săraţi puţin şi faceţi crema spumă.
Făina puneţi-o în ploaie, continuând până la omogenizarea completă.
Turnaţi aluatul în tava unsă cu margarină, tapetată cu faină, coaceţi 15 minute în tavă, apoi acoperiţi cu un amestec din albuşuri bătute spumă tare, nuci măcinate şi zahar farm.
Continuaţi coacerea 20 minute, stingeţi focul şi răciţi prăjitura în tavă. Tăiaţi patrate şi serviţi călduţă sau rece.
Pofta buna!
Salep Autentic: Băutura Caldă Turcească
Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir
Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir din: piept de fazan, sare, piper, ulei de masline, portocale, ghimbir, usturoi, vin alb sec, supa de pui, miere, otet balsamic, menta. Această combinație sofisticată de dulceața portocalelor cu picantul ghimbirului oferă un contrast de arome care transformă fiecare înghițitură într-o experiență memorabilă. Ideală pentru ocazii […]