Prajitura Olimpia
PrinteazaPrajitura Olimpia din: oua, zahar, nuca, faina, crema de ciocolata, margarina, zahar vanilinat, lapte, frisca, piscoturi, cafea si ciocolata.
Pentru blat
- 7 albuşuri
- 200 g zahăr
- 300 g nucă tocată
- 4 linguri nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 200 g cremă de ciocolată cu gust de arahide
- 1 lingură margarină pentru tavă
Pentru cremă şi decor
- 7 gălbenuşuri
- 10 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 7 linguri lapte
- 500 g frişcă bătută, pentru decor
- 200 g pişcoturi
- 200 ml cafea concentrată
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat 200 g zahăr şi continui să baţi până se întăreşte bezeaua. Incorporezi nuca măcinată fin şi făina, amestecând uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Ungi cu margarină o tavă de 20×35 cm şi presari uniform nuca tocată mare.
Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 40 de minute şi probezi dacă s-a copt cu o scobitoare. După ce s-a răcit, răstorni blatul pe un platou şi întinzi un strat de cremă de ciocolată.
Pentru cremă, amesteci pe baie de aburi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi 7 linguri de lapte, până se îngroaşă crema. In crema rece, încorporezi lingură cu lingură frişca. Intinzi pe prăjitură 1/2 din cremă, apoi aşezi pişcoturile înmuiate în cafea, acoperi cu crema rămasă şi razi deasupra ciocolată.
O porţionezi după ce ai păstrat-o la rece 3 ore.
Prajitura Olimpia
Pofta buna!
Foarte buna prajitura