Prajitura Olimpia

Printeaza

Prajitura Olimpia din: oua, zahar, nuca, faina, crema de ciocolata, margarina, zahar vanilinat, lapte, frisca, piscoturi, cafea si ciocolata.

 

Ingrediente:

blat

  • 7 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 300 g nucă tocată
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • 200 g cremă de ciocolată cu gust de arahide
  • 1 lingură margarină pentru tavă

cremă şi decor

  • 7 gălbenuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 7 linguri lapte
  • 500 g frişcă bătută, pentru decor
  • 200 g pişcoturi
  • 200 ml cafea concentrată
  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat 200 g zahăr şi continui să baţi până se întăreşte bezeaua.

Incorporezi nuca măcinată fin şi făina, amestecând uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Ungi cu margarină o tavă de 20×35 cm şi presari uniform nuca tocată mare.

Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 40 de minute şi probezi dacă s-a copt cu o scobitoare.

După ce s-a răcit, răstorni blatul pe un platou şi întinzi un strat de cremă de ciocolată.

Pentru cremă, amesteci pe baie de aburi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi 7 linguri de lapte, până se îngroaşă crema.

In crema rece, încorporezi lingură cu lingură frişca. Intinzi pe prăjitură 1/2 din cremă, apoi aşezi pişcoturile înmuiate în cafea, acoperi cu crema rămasă şi razi deasupra ciocolată.

O porţionezi după ce ai păstrat-o la rece 3 ore.

 

Prajitura Olimpia

Prajitura_Olimpia

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.