Prajitura cu orez pe aluat de branza
Printeaza
O reteta delicioasa de prajitura cu orez alut de branza de vaci, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, margarina si nuca.
Ingrediente :
- 300 g brânză de vaci
- 6 ouă + 1 albuş
- 120 g zahăr
- 10 linguri ulei
- 500 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 450 ml lapte
- 150 g orez
- 2 linguri margarină
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 150 g nucă
Mod de preparare:
Amesteci brânza sfărâmată cu uleiul, 3 ouă, zahărul, făina, praful de copt şi 5 linguri de lapte până obţii un aluat neted pe care-l întinzi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fierbi la foc mic orezul cu laptele rămas şi la final adaugi 1 plic de zahăr vanilat şi laşi să se răcească.
Freci margarina cu cele 3 gălbenuşuri, zahărul vanilat rămas şi nuca tăiată mărunt şi în acestea cremă pui orezul fiert în lapte şi cele 4 albuşuri bătute spumă. întinzi această compoziţie peste aluatul din tavă. Dai prăjitura la cuptor pentru 35 minute. O laşi să se răcească, o tai şi o presari cu zahăr.
Pofta buna!