Prajitura de orez cu ananas

Printeaza

Prajitura de orez cu ananas din: lapte, sare, vanilie, scortisoara, lamaie verde, orez, zahar, gelatina, oua, smantana, ananas, cirese de coctail, fistic.

 

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 1/2 linguriţă de sare
  • miezul de la 1 păstaie de vanilie
  • 2 beţe de scorţişoară
  • 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie verde (limetă)
  • 300 g orez cu bob lung
  • 175 g zahăr
  • 16 foi de gelatină
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 albuşuri
  • 500 ml smântână dulce
  • 300 g bucăţi de ananas
  • 100 g cireşe de coctail (fără sâmburi)
  • 5 linguri de fistic pisat

 

Mod de preparare Prajitura de orez cu ananas:

Se pun la fiert laptele cu sarea, miezul de la păstaia de vanilie, beţele de scorţişoară şi coaja de limetă.

Se clăteşte orezul şi se fierbe 25 de minute în lăutele fierbinte.

Apoi se scot beţele de scorţişoară şi se adaugă zahărul. Se înmoaie gelatina circa 10 minute în apă rece, se stoarce şi se amestecă cu orezul.

Se încorporează şi gălbenuşurile.

Se bat separat albuşurile şi smântână, până devin tari. Smântână se amestecă cu ananasul, cireşele şi fisticul.

Albuşurile bătute se încorporează în orezul răcit, după care totul se varsă într-o formă pentru prăjituri.

Prăjitura se lasă la rece 4 ore, apoi se răstoarnă şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.