Prajitura cu orez si lapte de cocos
PrinteazaPrajitura cu orez si lapte de cocos din: făină de orez, sare, lapte de cocos, zahăr pudră nerafinat, zahăr tos, ulei.
- 400 g făină de orez proaspăt măcinată
- 1 linguriţă sare
- 500 ml lapte de cocos (de la 1/2 de nucă)
- 300 g zahăr pudră nerafinat
- 50 g zahăr tos
- 500 ml ulei
Mod de preparare:
Se amestecă făina de orez cu sarea şi se cern împreună. Se fierb laptele de cocos, zahărul nerafinat şi cel tos, până se dizoivă zahărul, apoi se strecoară printr-o sită. Se toarnă soluţia caldă în amestecul de făină şi sare, puţin câte puţin, frământând continuu până ce coca se amestecă bine.
Continuaţi să frământaţi, bătând coca cu mâna, aproximativ cincisprezece minute, până ce coca devine moale şi pufoasă. Se lasă aproximativ o oră Să crească. E încing cincizeci de mililitri de ulei într-o tigaie mică, la foc moderat.
Se ia o lingură de cocă, se pune în ulei încins şi se pune la prăjit. Se înţeapă cu o scobitoare pentru a se pătrunde. Se scoate şi se lasă uleiul să se scurgă. Se procedează identic, în continuare, cu coca rămasă.
Pofta buna!
Foarte buna prajitura