Prajitura cu cirese, lamaie si migdale din: ouă, zahar, coajă de lămâie, migdale sau nuca, pesmet, cirese, zahar pudra, unt, faina. Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 140 a migdale sau nucă măcinată 1 lingură pesmet 500 g cireşe proaspete zahăr pudră pentru ornat unt şi făină pentru tavă Mod de […]
Prajitura Panpepato
PrinteazaPrajitura Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata, coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de menaj.
- 100 g migdale intregi
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 150 g miere
- 50 g coaja de lamaie confiata
- 50 g coaja de portocala confiata
- o lingurita scortisoara
- 2 cuisoare macinate
- 100 ml apa
- 200 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Migdalele se pun la cuptor unde se lasă 10 minute să se prăjească.
Apoi, se lasă să se răcească. Intr-un vas, se pun toate ingredientele mai puţin ciocolata de menaj.
Se amestecă turnând apa, puţin câte puţin. Trebuie să se obţină un aluat potrivit de tare.
Se adună aluatul într-o bilă care se aplatizează într-o parte, asemenea unei pâini.
Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie 5i se coace timp de 50 de minute.
Se lasă să se răcească, apoi se pune pe un grătar si se îmbracă în ciocolată de menaj topită.
Se lasă pe grătar să se usuce.
Panpepato
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Prajitura cu capsuni si lichior de migdale
Prajitura cu capsuni si lichior de migdale din: ouă, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte, branza de vaci, zahăr pudră, lămâie (sau limete), gelatina, esenţă de vanilie, praf de curcuma, cacao, lichior de migdale (Amaretto), căpşune. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 100 g cacao 50 ml lapte călduţ (în care se dizolvă […]
Pofta buna!