Prajitura Parlament

Printeaza

Prajitura Parlament din: nuca, oua, zahar, faina, praf de copt, crema de ciocolata, biscuiti, budinca de vanilie, frisca, intaritor pentru frisca.

Ingrediente:Prajitura Parlament

Pentru blat:

  • 3 căni nucă mărunţită
  • 7 albuşuri
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 400 ml cremă de ciocolată cu gust de arahide
  • 500 g biscuiţi petit beurre lapte sau cafea

Pentru cremă:

  • 7 gălbenuşuri
  • 7 linguri zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 500 ml frişcă
  • 2 plicuri întăritor pentru frişcă
  • cacao sau ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Ungi tava aragazului şi o tapetezi cu hârtie de copt. Presari nuca mărunţită. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Adaugi nuca măcinată, făina, praful de copt şi omogenizezi.

Torni aluatul peste nucă şi coci blatul la foc mediu,
40 de minute. Răstorni blatul copt şi îl ungi cu crema de ciocolată.

Pui deasupra biscuiţii înmuiaţi în cafea sau lapte.

Pregăteşti crema aşa:

Amesteci ingredientele şi le fierbi pe baie de aburi, până se îngroaşă. După ce s-a răcit, o amesteci cu frişca bătută cu întăritorul. întinzi crema peste biscuiţi şi ornezi prăjitura cu cacao sau ciocolată rasă fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.