Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură
PrinteazaO reteta de prajitura pravlova cu cafea si zmeura din: albusuri, sare, zahar, otet, esenta de vanilie, cafea instant, frisca, zahar vanilinat si zmeura.
- 5 albuşuri
- sare
- 250g zahăr
- 1 linguriţă oţet
- esenţă de vanilie
- 1 lingură cafea instant
- 200 ml frişca
- 1 plic zahăr vanilinat
- 200 g zmeură
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza pe ea un cer (0,22 cm), cu creionul. Suprafata cercului se unge cu puţină grăsime.
Se bat albuşurile cu 1 praf de sare şi zahăr, până ce compoziţia se întăreşte şi începe să strălucească. Se înglobează oţet şi cafea solubilă.
Compoziţia de bezea se repartizează în cercul de pe hârtia de copt, folosind o lingură. In mijloc se face o adâncitură. Se reduce temperatura din cuptor la 100 °C şi se coace blatul cca 90 min. Se stinge cuptorul şi se lasă să se răcească blatul înăuntru.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilinat si se repartizeaza in mijlocul blatului. Se acopera cu boabe de zmeura. Eventual se pudreaza cu zahar.
Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură
Pofta buna!