Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

Printeaza

O reteta de prajitura pravlova cu cafea si zmeura din: albusuri, sare, zahar, otet, esenta de vanilie, cafea instant, frisca, zahar vanilinat si zmeura.

Ingrediente:Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

  • 5 albuşuri
  • sare
  • 250g zahăr
  • 1 linguriţă oţet
  • esenţă de vanilie
  • 1 lingură cafea instant
  • 200 ml frişca
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 200 g zmeură

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza pe ea un cer (0,22 cm), cu creionul. Suprafata cercului se unge cu puţină grăsime.

Se bat albu­şurile cu 1 praf  de sare şi zahăr, până ce compo­ziţia se întăreşte şi începe să strălucească. Se înglobează oţet şi cafea solubilă.

Compoziţia de bezea se repartizează în cer­cul de pe hârtia de copt, folosind o lingură. In mijloc se face o adâncitură. Se reduce tempe­ratura din cuptor la 100 °C şi se coace blatul cca 90 min. Se stinge cuptorul şi se lasă să se răcească blatul înăuntru.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilinat si se repartizeaza in mijlocul blatului. Se acopera cu boabe de zmeura. Eventual se pudreaza cu zahar.

Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.