Prajitura Pavlova cu visine si lichior
PrinteazaPrajitura Pavlova cu visine si lichior din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, malai, esenta de vanilie, cacao, visine in alcool, frisca, zahar pudra, lichior amaretto si biscuiti amaretti.
- 4 albusuri
- 225 g zahar tos
- 1 lingurita otet de vin alb
- 2 lingurite malai
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura cacao, cernuta
Pentru umplutura:
- 400 g visine in alcool (visinata)
- 450 ml frisca
- 50 g zahar pudra, cernut
- 2-4 linguri lichior amaretto (optional)
- 25 g biscuiti amaretti, zdrobiti
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 1/130°C. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament. Intr-un castron mare, perfect uscat, bate albusurile cu un mixer pana se intaresc.
Incorporeaza treptat zaharul tos pana cand amestecul are aspect sticlos, apoi incorporeaza cu mixerul otetul, malaiul si vanilia.
Presara cacao deasupra; amesteca de de doua ori pana capata aspect marmorat.
Toarna cu lingura bezeaua in tava de copt si intinde-o bine cu dosul lingurii, cat sa obtii un cerc de aprox. 25 cm.
Da la cuptor si coace 1 ora 30 min, apoi inchide focul si lasa sa se raceasca inauntru. Pune pe un platou.
Scurge ciresele intr-o sita, deasupra unei cratite. Fierbe siropul pana scade la aprox. 4 linguri, apoi lasa sa se raceasca.
In momentul servirii, bate frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste. Adauga lichiorul amaretto, daca doresti, amesteca bine cu mixerul si da la frigider putin.
Toarna apoi cu lingura frisca peste bezea, adauga visinele, stropeste cu putin sirop si presara cu biscuiti amaretti.
Prajitura Pavlova cu visine si lichior
Pofta buna!
Una din prajiturile mele preferate 😉