Prajitura pentru copii
PrinteazaPrajitura pentru copii din: zahar, apa, margarina, miere, gelatina, ciocolata, esenta de rom, esenta de vanilie, nuca de cocos.
- 400 g zahăr pudră
- 7 linguri apă
- 1 lingură margarină
- 2 linguri miere
- 1 plic gelatină
- 50 g ciocolată
- 3 linguri zahăr
- 1 esenţă de rom
- 1 esentă de vanilie
- 50 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata cu patru linguri de apă, o lingură de miere, jumătate de plic de gelatină şi esenta de rom. Adaugi în compoziţia obtinută 200 g zahăr pudră şi framanti o pastă de zahăr, care la final va fi maronie.
Topeşti cele trei linguri de zahăr obişnuit, apoi stingi cu trei linguri de apă, pui esenta de margarina şi gelatina rămasă. In siropul obtinut pui 200 g zahăr pudră şi formezi capul şi picioarele oiţelor, ca în imagine.
Din pasta cu caramel faci corpul oiţelor, pe care-l tăvăleşti prin nucă de cocos. Formezi apoi oiţele şi le decorezi cu nucă, la fel ca în imagine.
Le poţi face şi câte un suport de pastă sau le aşezi pe un platou.
Prajitura pentru copii
Pofta buna!