Prajitura cu pere, ciocolata si smantana
PrinteazaPrajitura cu pere, ciocolata si smantana din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, coaja de lamaie, smantana, ciocolata cu lapte, gelatina, pere, zahar, ciocolata.
bere:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 250-300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
mousse de ciocolata:
- 500 ml smantana proaspata
- 250 g ciocolata cu lapte
- 2 g gelatina
ornare:
- 800-1000 g pere curatate
- 4 linguri zahar
- 200 g aschii de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat, frecaţi ouăle cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adăugaţi uleiul, turnat treptat şi laptele. Amestecaţi făina cu praful de copt şi coaja de lămâie şi turnaţi peste acest amestec, treptat, compoziţia cu ouă, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe.
Omogenizaţi şi puneţi amestecul într-o fcivă unsă şi tapetată. Coaceţi-l la foc potrivit şi lăsaţi-l >â se răcească în tavă.
Pentru mousse, puneţi gelatina la înmuiat în puţină apă rece. Incălziţi 200ml smântână, puneţi în ea bucăţile de ciocolată pentru a se topi şi ccnd acestea s-au topit, luaţi vasul de pe foc şi adăgaţi gelatina.
Amestecaţi pentru dizolvarea ei. Separat, bateţi 300ml smântână pentru a obţine frişcă proaspătă, amestecaţi-o în compoziţia cu ciocolată.
Tăiaţi perele curăţate de coajă şi de cotoare în sferturi. Fierbeţi-le 10 minute în apă cât să le acopri e cu 4 linguri zahăr, apoi scurgeti-le de sirop. Aşezaţi-le peste blat, una lângă alta, cu partea bombată n sus.
Peste pere turnati spuma de ciocolată, în strat unform.
Puneti prăjitura la rece mai multe ore inainte de taiere.
Prajitura cu pere, ciocolata si smantana
Pofta buna!