Prajitura cu pere, ciocolata si smantana

Printeaza

Prajitura cu pere, ciocolata si smantana din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, coaja de lamaie, smantana, ciocolata cu lapte, gelatina, pere, zahar, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_ciocolata_si_smantana

bere:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 250-300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

mousse de ciocolata:

  • 500 ml smantana proaspata
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 g gelatina

ornare:

  • 800-1000 g pere curatate
  • 4 linguri zahar
  • 200 g aschii de ciocolata

 

Mod de preparare:

Pentru blat, frecaţi ouăle cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adăugaţi uleiul, turnat treptat şi laptele. Amestecaţi făina cu praful de copt şi coaja de lămâie şi turnaţi peste acest amestec, treptat, compoziţia cu ouă, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe.

Omogenizaţi şi puneţi amestecul într-o fcivă unsă şi tapetată. Coaceţi-l la foc potrivit şi lăsaţi-l >â se răcească în tavă.

Pentru mousse, puneţi gelatina la înmuiat în puţină apă rece. Incălziţi 200ml smântână, puneţi în ea bucăţile de ciocolată pentru a se topi şi ccnd acestea s-au topit, luaţi vasul de pe foc şi adăgaţi gelatina.

Amestecaţi pentru dizolvarea ei. Separat, bateţi 300ml smântână pentru a obţine frişcă proaspătă, amestecaţi-o în compoziţia cu ciocolată.

Tăiaţi perele curăţate de coajă şi de cotoare în sferturi. Fierbeţi-le 10 minute în apă cât să le acopri e cu 4 linguri zahăr, apoi scurgeti-le de sirop. Aşezaţi-le peste blat, una lângă alta, cu partea bombată n sus.

Peste pere turnati spuma de ciocolată, în strat unform.

Puneti prăjitura la rece mai multe ore inainte de taiere.

Prajitura cu pere, ciocolata si smantana

Prajitura_cu_pere_ciocolata_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.