Prajitura cu pere si ghimbir
PrinteazaPrajitura cu pere si ghimbir din: suc de lamaie, zahar brun, apa, pere, miere, lapte, faina, praf de copt, ghimbir, scortisoara, cuisoare, ienibahar, unt, ou.
- 2 linguri suc de lamaie
- 150 g zahar brun
- 500 ml apa
- 2 pere tari decojite
- 160 g miere
- 150 ml lapte
- 125 g faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 2 lingurite ghimbir macinat
- 1 lingurita amestec de mirodenii macinate (scortisoara, cuisoare, ienibahar)
- 60 g unt taiat bucatele
- 1 ou
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se unge forma şi se tapetează cu pesmet.
Se aşază într-o crăticioară sucul de lămâie cu 100 g zahăr, se toarnă apa şi se încălzesc la foc mijlociu, amestecând fără oprire până ce zahărul se dizolvă complet.
Se taie perele în două, pe lung şi se curăţă de cotoare; fructele se aşază în sirop şi se fierb cca 10 min. până ce se înmoaie.
Apoi se lasă să se scurgă. Se aşază într-o crăticioară mierea cu restul de zahăr şi cu laptele; se încălzesc până ce se dizolvă zahărul.
Se lasă să se răcească.
Intr-un castron se amestecă făina cu praf de copt; se adaugă ghimbirul, amestecul de mirodenii şi untul şi se frământă un aluat sfărâmicios.
Se adaugă compoziţia de lapte şi oul bătute. Aluatul se întinde într-o formă şi se aşază deasupra pere. Se coace prăjitura la cuptor cca 45 min.
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în formă cca 15 min. Apoi se taie bucăţi şi se serveşte cu miere.
Prajitura cu pere si ghimbir
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta
Imi dai si mie din prajitura asta 🙂