Prăjitură cu pere şi şofran
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu pere si sofran din: unt, zahar tos, oua, lapte dulce, praf de copt, sofran, gem de pere, scortisoara, sare, esenta de migdale si glazura.
- 150 g unt
- 150 g zahăr tos
- două ouă
- 250 ml lapte dulce
- 500 g făină
- un pliculeţ praf de copt
- câteva fire de şofran
- 200 g gem de pere
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- sare
- esenţă de migdale
- glazură colorată pentru tort
Mod de preparare:
Laptele dulce se pune într-o oală, se adaugă firele de şo¬fran, se fierbe, apoi se lasă la răcit. Untul, ouăle, zahărul tos, esenţa de migdale şi praful de copt se pun într-un bol. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă laptele dulce răcit, jumătate din cantitatea de scorţişoară, sarea şi făina.
Se mixează totul, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace 30 de minute la foc potrvit, încercând din când în când dacă este gata, cu ajutorul unei scobitori. Se lasă 10 minute să se răcească în tavă, se răceşte complet apoi se taie în două foi şi se aşază pe un tocător.
Gemul de pere se amestecă bine cu restul de scorţişoară şi se repartizează uniform pe foi. Blaturile se suprapun, se introduc la rece, se răcesc minimum 30 de minute, apoi se taie pătrate şi se servesc. Prăjitura se poate unge cu o glazură colorată pentru tort.
Prăjitură cu pere şi şofran
Pofta buna!