Prajitura cu pere si stafide
PrinteazaPrajitura cu pere si stafide din: foitaj, pere, stafide, lichior, unt, zahar, scortisoara, pesmet.
Ingrediente:
- un pachet de foitaj
- un kg pere
- 100 g stafide
- lichior de fructe
- 50 g unt
- 50 g zahăr
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- scorţişoară
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Prajitura cu pere si stafide: Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se toacă mărunt.
Stafidele se pun la înmuiat într-un vas cu lichior de fructe. După o oră, se scot şi se scurg.
Perele se amestecă bine cu untul topit, scorţişoara, zahărul, stafidele şi zahărul vanilinat.
Aluatul de foitaj se împarte în două foi, de mărimi diferite. Cea mai mare se aşază într-o tavă unsă, lăsându-i marginile pe dinafară.
Se presară pesmet şi se aşază umplutura. Deasupra se pune cea de-a doua foaie şi se acoperă cu marginile primei foi.
Se înţeapă din loc în loc şi se lasă în cuptor, la foc potrivit, să se rumenească.
Când se serveşte, se poate stropi cu topping de caramel sau ciocolată şi se ornează cu feliuţe de pere proaspete.
Poftă bună!