Prajitura cu physalis
PrinteazaPrajitura cu physalis din: faina, drojdie, zahar tos, oua, lapte dulce, unt, sare, zahar vanilinat, ghimbir, physalis, miere, frisca, menta.
- 500 g faina
- 10 g drojdie
- 50 g zahar tos
- 4 oua
- 100 ml lapte dulce
- 150 g unt
- un sfert de lingurita cu sare
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lingurita cu ghimbir confiat
- 250 g physalis
- 100 ml miere
- frisca
- menta
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se toarnă peste făină, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea şi ouăle.
Se frământă până se obţine un aluat omogen, se lasă să crească 15 minute se adaugă untul topit, ghimbirul confiat tocat mărunt şi fructele de physalis tăiate cubuleţe.
Se frământă încă o dată, se acoperă cu un şerbet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Se rup bucăţi mici din aluat, se pun în forme înalte unse cu unt, se lasă să crească încă zece minute şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 25-30 de minute, având grijă să nu se ardă. Se scot din forme, se aşază în farfurii, se taie felii, se toarnă deasupra mierea şi se servesc imediat.
Se pot servi si reci, cu frisca simpla sau frisca amestecata cu menta tocata.
Prajitura cu physalis
Pofta buna!
Interesanta prajitura, chiar daca n-am auzit de physalis