Prajitura cu piersici, budinca si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu piersici, budinca si ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, arome (esenţă de vanilie sau rom), cacao, budinca de vanilie, frisca lichida, piersici in compot, esenta de vanilie, gelatină, ciocolată neagră amăruie.

 

Ingrediente:

  • 4  ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 cană făină (20d g)
  • arome (esenţă de vanilie sau rom)
  • cacao

Pentru cremă:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 300 ml frişcă lichi­dă
  • 1 conservă de piersici în compot
  • esenţă de vanilie
  • 1 plic gelatină
  • 50 g ciocolată neagră amăruie

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu zahărul până obţii o spumă tare ca pentru bezea, adaugi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, amestecând uşor cu o lingură de lemn.

Pui făina amestecată cu cacao, iar la final uleiul şi aromele. Alu­atul îl torni într-o forijnă rotundă; îl coci la foc potrivit.

Prepari budinca de vanilie, conform instrucţiunilor de pe plicj, apoi o laşi la răcit.

Amesteci frişca bătută spumă, cu budinca de vanilie răcită, adăugată puţin câte puţin, amestecând bine cu ajutorul mixerului.  Incorporezi apoi gelatina dizolvată la bain-marie.

La final pui şi ciocolata rasă. Blatul răcit îl scobeşti.

In scobitura blatului aranjezi piersicile din compot, iar crema obţinută o pui pes­te piersici, sub formă unui muşuroi.

Acoperi crema cu firimituri de la blatul scobit, apăsând uşor.

Dai la rece pentru câteva ore.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.