Prajitura cu piersici, budinca si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu piersici, budinca si ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, arome (esenţă de vanilie sau rom), cacao, budinca de vanilie, frisca lichida, piersici in compot, esenta de vanilie, gelatină, ciocolată neagră amăruie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 1 cană făină (20d g)
- arome (esenţă de vanilie sau rom)
- cacao
Pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 300 ml frişcă lichidă
- 1 conservă de piersici în compot
- esenţă de vanilie
- 1 plic gelatină
- 50 g ciocolată neagră amăruie
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu zahărul până obţii o spumă tare ca pentru bezea, adaugi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, amestecând uşor cu o lingură de lemn.
Pui făina amestecată cu cacao, iar la final uleiul şi aromele. Aluatul îl torni într-o forijnă rotundă; îl coci la foc potrivit.
Prepari budinca de vanilie, conform instrucţiunilor de pe plicj, apoi o laşi la răcit.
Amesteci frişca bătută spumă, cu budinca de vanilie răcită, adăugată puţin câte puţin, amestecând bine cu ajutorul mixerului. Incorporezi apoi gelatina dizolvată la bain-marie.
La final pui şi ciocolata rasă. Blatul răcit îl scobeşti.
In scobitura blatului aranjezi piersicile din compot, iar crema obţinută o pui peste piersici, sub formă unui muşuroi.
Acoperi crema cu firimituri de la blatul scobit, apăsând uşor.
Dai la rece pentru câteva ore.
Pofta buna!