Prajitura cu piersici si frisca
PrinteazaO reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt, zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce, pierisici si frisca.
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 75 g zahar
- 75 g unt rece
- 1 ou
umplutura:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 1 pachet budinca vanilie
- 500 g smantana
- 250 g branza dulce
- 1 cutie (850 ml) piersici
- 100 g frisca
Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi praful de copt, formaţi o adâncitură în mijloc şi presăraţi zahărul şi untul pe margine. Adăugaţi zahărul în mijloc şi frământaţi totul până obţineţi un aluat. înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca 1 oră la frigider.
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. Aşezaţi-l într-o formă rotundă (0 28 cm) tapetată cu hârtie pentru copt şi lăsţi-i o margine de 3 cm. Bateţi ouăle, zahărul şi budinca. încorporaţi smântână şi brânza dulce.
Scurgeţi piersicile şi puneţi câteva deoparte. Tăiaţi restul felioare şi aşezaţi-le peste blatul prăjiturii. Intindeţi amestecul cu brânză şi coaceţi prăjitura cca 1 oră, apoi lăsaţi-o să se răcească. Bateţi frişca bine. Ornaţi prăjitura cu bulgăraşi de frişcă şi felioare de piersici.
Prajitura cu piersici si frisca
Pofta buna!