Prajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta. Ingrediente: 3 mere 70 g miez nucă 70 g zahăr 40 g faină 40 g unt la temperatura camerei 1/2 lămâie 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară (opţional) 1 praf de sare (opţional) zahăr pudră (decor) mentă proaspătă (decor) […]
Prăjitură cu piersici si piscoturi
PrinteazaPrăjitură cu piersici si piscoturi din: piscoturi, frisca, piersici, suc de portocale, gelatina.
Ingrediente:
- 20 piscoturi
- un litru frisca lichida
- 4-5 piersici bine coapte
pentru stratul de decor:
- 500 ml suc de portocale
- un plic gelatina
Mod de preparare:
Se curăţă piersicile de pieliţă şi trei dintre ele se taie cuburi mici, iar celelalte se taie felii subţiri.
Se bate frişca şi, după ce s-a obtinut spuma, se adaugă fructele tăiate cubuleţe.
Intr-o formă se aşază pişcoturile unul lângă celălalt şi se toarnă frişca amestecată cu fructe tăiate mărunt.
Se nivelează şi se înfig câteva felii de piersică, având grijă să se aşeze şi deasupra. Se dă la rece pentru o oră.
Intre timp, sucul de portocale se amestecă cu gelatina preparată şi, după completa răcire, se toarnă peste prăjitură.
Se dă la rece pentru încă 2 ore.
Prăjitură cu piersici si piscoturi
Pofta buna!
Prajitura aromata in doua culori
Prajitura aromata in doua culori din: oua, zahar, unt, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 4 oua 500 g zahăr 200 ml lapte 100 g unt 250 g făină 3 linguri cu cacao 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g ciocolată sos de ciocolată Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu untul moale […]
Pofta buna!