Prajitura cu piure de mere

Printeaza

Prajitura cu piure de mere din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de vanilie, praf de copt, mere, zahar, lamaie, baton de vanilie, scortisoara, frisca, gelatina, ciocolata.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_piure_de_mere

pentru blat:

  • 10 oua
  • cate 10 linguri zahar, ulei si faina
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

pentru umplutura si decor:

  • 1 kg mere
  • 400 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g frisca
  • 20 g gelatina
  • 50 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Tai în cubuleţe merele decojite şi le pui într-o cratiţă, cu 1/22 din zahăr, vanilia şi zeama de lămâie.

A doua zi, le fierbi la foc mic, cu zahărul rămas şi batonul de vanilie, amestecând încontinuu.

La sfârşit presari scorţişoara.

Freci spumă ouăle cu zahărul.

Adaugi treptat esenţa, uleiul şi făina cernută împreună cu praful de copt.

După ce ai omogenizat compoziţia, o torni într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute.

Hidratezi gelatina în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain- marie.

Amesteci piureul de mere cu frişca şi gelatina călduţă.

Păstrezi crema în frigider 10-15 minute.

După ce blatul s-a răcit, îl acoperi cu crema de mere şi razi deasupra ciocolata.

O tai a doua zi, când se înmoaie bine.

 

Prajitura cu piure de mere

Prajitura_cu_piure_de_mere

Pofta buna!


poate iti place si:

Prajitura cu mere

Prajitura de casa cu mere

Prajitura de casa cu mere din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, mere, scortisoara, nuca, lapte. Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină un pachet unt 2 plicuri zahăr vanilat un plic praf de copt un praf sare 1,5 kg mere scorţişoară 6 linguri nuca măcinată 4 linguri lapte   Mod de […]

Prajitura cu mere si sos caramel

Prajitura cu mere si sos caramel din: faina, crema de branza, zahar, unt, oua. Ingrediente: Pentru blat: 600 g făină 100 g cremă de brânză 200 g zahăr un plic zahăr vanilat 300 g unt 2 ouă mari Pentru umplutură: 1,5 kg mere 100 g zahăr cristale 100 g unt scorţişoară Pentru servit: sos caramel […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.