Pomelo Strămoşul grepfrutului, pomelo are multe nume, toate interesante: pummelo, shaddock, grepfrut chinezesc şi jabong. Oricum l-am numi, acest membru gigantic al familiei citricelor impune respect, cu diametrul său de 20-25 cm şi greutatea sa care poate depăşi 10 kg. Originar din Malaysia, pomelo a fost adus în Indiile de Vest în secolul XVII, de […]
Prajitura cu pomelo
PrinteazaPrajitura cu pomelo din: unt, biscuiti, smantana, iaurt, crema de branza, gelatina, zahar, pomelo.
Pentru blat:
- 150 g unt
- 300 g biscuiţi de cacao
Pentru cremă:
- 200 g smântână
- 300 g cremă de brânză
- 200 g iaurt
- 1 pliculeţ gelatină
- 150 g zahăr pudră
Pentru decor:
- 1 pomelo
- 1 pliculeţ tort-gelee transparent
- 200 ml suc de pomelo
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi biscuiţii şi încorporezi untul. Blatul obţinut îl întinzi într-o tavă şi îl nivelezi.
Pentru cremă, pui iaurtul la scurs, mixezi smântână până devine frişcă şi prepari gelatina conform indicaţiilor de pe plic.
Separat, freci crema de brânză cu zahărul şi cu iaurtul, apoi încorporezi uşor frişca, în crema obţinută adaugi gelatina, o întinzi peste blat şi dai prăjitura la rece.
Cureţi pomelo de coajă, de pieliţe şi îl tai.
Aşezi feliuţele peste crema întărită, prepari pliculeţul de tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj, îl combini cu sucul şi îl torni peste prăjitură.
O ţii la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Pomelo
Grepfrut prajit
Grepfrut prajit Numit odinioară „fructul interzis”, grepfrutul este un fruct relativ recent. în vreme ce nucile de cocos există de 15 milioane de ani, grepfrutul este un hibrid, care a apărut cu mai puţin de 300 de ani în urmă. O mâncare cu grepfrut şi cocos poate constitui punctul culminant al unei mese. Existenţa acestui […]
Pofta buna!