Prajitura cu portocala si glazura

Printeaza

Prajitura cu portocala si glazura din: portocala, zahar, boabe de coriandru, malai, unt, faina, praf de copt, oua.

Ingrediente:  

  • 1 portocală
  • 175g de zahăr
  • 2 linguri boabe de coriandru
  • 50g de mălai
  • 175g de unt, moale
  • 150g de făină
  • 1 1/2 linguriţă praf de copt
  • 3 ouă

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 portocală
  • 50g de zahăr
  • 100g de zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru a face prăjitura, pune portocala într-o oală, acoper-o cu apă, dă apa în clocot şi las-o să fiarbă la foc mic 1 oră sau până când poţi să străpungi uşor portocala cu un cuţit.

Scurge portocala, las-o să se răcească, apoi tai-o în patru. Taie fiecare sfert în două, astfel încât să obţii 8 bucăţi şi îndepărtează seminţele, dacă există.

Pune 75g de zahăr într-o crăticioară şi adaugă 100ml de apă şi bucăţile de portocală.

Incălzeşte totul încet, până când zahărul se dizolvă, apoi dă focul mai mare şi lasă siropul să mai fiarbă 10 minute. Lasă portocala să se răcească uşor, apoi paseaz-o cu un blender vertical.

Zdrobeşte seminţele de coriandru într-un mojar sau o râşniţă de condimente, apoi adaugă-le în pulpa caldă de portocală, împreună cu mălaiul.

Amestecă pentru a omogeniza compoziţia, apoi las-o să se răcească.

Incinge cuptorul la 190°C. Unge cu unt şi tapetează o formă de prăjitură cu diametrul de 22cm şi fund detaşabil.

Pune untul, făina, praful de copt şi ouăle într-un bol mare, împreună cu pulpa răcită de portocală.

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer, pentru a obţine un aluat omogen.

Transferă-l în forma pregătită anterior şi dă prăjitura la cuptor 35-45 de minute sau până când devine elastică la atingere – o scobitoare introdusă în miezul ei ar trebui să iasă curată.

Prăjitura ar trebui să fie deschisă la culoare şi să se fi desprins puţin de marginile tăvii. Transfer-o pe un grătar pentru prăjituri şi las-o să se răcească.

Intre timp, prepară glazura. Cu ajutorul unui instrument de curăţat cartofii, curăţă în fâşii mari coaja de portocală, apoi feliază-le foarfe subţire, astfel încât să obţii multe bucăţele de coajă.

Pune zahărul şi 100ml de apă într-o crăticioară, la foc mic, până când zahărul se dizolvă, apoi adaugă bucăţelele de coajă de portocală.

Dă siropul în clocot, apoi fierbe-l 8-10 minute, până când coaja atărunţită se înmoaie bine.

Indepărteaz-o cu ajutorul unei spumiere şi pune-o deoparte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Când prăjitura s-a răcit, trece zahărul pudră prin sită într-un bol mic. Stoarce zeama din portocală şi adaugă suficientă peste zahărul pudră pentru a obţine o glazură fluidă. Stropeşte prăjitura cu această glazură şi presară deasupra bucăţelele de coajă de portocală.

Prajitura cu portocala si glazura

Prajitura_cu_portocala_si_glazura

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.