Prajitura cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt, oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de portocale. Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt 225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4 oua […]
Prajitura cu portocale si frisca
PrinteazaPrajitura cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de vaci, zahar si gelatina.
- 20 piscoturi de sampanie
- 3 portocale
- 400 ml frisca lichida
- 400 g branza de vaci cremoasa (bine scursa)
- 300 g zahar
- 20 g gelatina
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, se topeste, apoi se lasa sa se raceasca.
Se curata portocalele de coaja, se desfac feliile si se curata pielitele albe. Se mixeaza branza de vaci cu zaharul, se adauga frisca lichida, gelatina racita si se mixeaza putin.
Se asaza un strat de piscoturi, unul langa altul, intr-o forma lunguiata termorezistenta, se adauga un strat subtire de crema de branza cu frisca, se adauga un strat de felii de portocale, asezate mai rar, apoi crema de branza si se continua cu piscoturi, repetandu-se schemba pana se epuizeaza toate ingredientele.
Ultimul strat va fi de portocale. Se umple spatiul dintre felii cu crema de banza, se niveleaza frumos deasupra si se lasa la rece 3-4 ore.
Se serveste taiata felii si decorata cu frunze de menta proaspata.
Prajitura cu portocale si frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura crocanta cu piersici
Prajitura crocanta cu piersici din: piersici, esenta de vanilie, sirop de artar, faina, scortisoara, inghetata, migdale, faina de migdale, ulei de nuca de cocos, sirop de artar. Ingrediente: 5 piersici, feliate 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de sirop de artar 1 lingura de faina ¼ lingurita de scortisoara Inghetata pentru servire Pentru topping […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu portocale si frisca