Prajitura cu portocale, migdale si miere

Printeaza

Prajitura cu portocale, migdale si miere din: unt moale, zahăr, sare, oua, făină integrală, praf de copt, coaja de portocala si lamaie, suc de portocale, seminţe de anason, zahăr, apă de flori de portocal, migdale, miere de salcâm, suc de lămâie.

Ingrediente:Prajitura_cu_portocale_migdale_si_miere

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 4 ouă
  • 250 g făină integrală
  • 2 linguriţe praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie şi de la o portocală
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1/2 linguriţă seminţe de anason

Pentru topping:

  • 175 ml suc de portocale
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri apă de flori de portocal
  • 50 g migdale rase
  • 3 linguri miere de salcâm
  • 1 linguriţă suc de lămâie

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o tavă. Se bate untul cu zahăr şi sare.

Se adaugă pe rând ouăle şi se bate până ce ia naştere o compoziţie spumoasă.

Se în­ globează făina amestecată cu praf de copt, urmate de coaja de lămâie şi de porto­cală, seminţele de anason şi sucul de portocale.

Se aşază aluatul în tavă şi se nivelează. Se coace la mij­locul cuptorului încins, 35- 40 min. Se lasă să se odih­nească 10 min.

Intre timp se dă în clocot sucul de portocale cu zahăr şi se lasă să fiarbă până ce volumul se reduce la 75 ml.

Se lasă să se răcească şi se înglobează apa de flori de portocal.

Se înţeapă blatul în mai multe locurfcu o furculiţă şi se însiropează cu sucul de portocală.  

Se prăjesc migdalele rase într-o tigaie, fără adaos de grăsime.

Se amestecă mierea cu suc de lămâie. Se unge pră­jitura cu acest amestec şi se presară migdale; se serveşte cât se poate de repede.

Prajitura cu portocale, migdale si miere

Prajitura_cu_portocale_migdale_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.