Prajitura cu portocale, migdale si miere
PrinteazaPrajitura cu portocale, migdale si miere din: unt moale, zahăr, sare, oua, făină integrală, praf de copt, coaja de portocala si lamaie, suc de portocale, seminţe de anason, zahăr, apă de flori de portocal, migdale, miere de salcâm, suc de lămâie.
- 250 g unt moale
- 200 g zahăr
- 1 praf sare
- 4 ouă
- 250 g făină integrală
- 2 linguriţe praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie şi de la o portocală
- 2 linguri suc de portocale
- 1/2 linguriţă seminţe de anason
Pentru topping:
- 175 ml suc de portocale
- 1 lingură zahăr
- 4 linguri apă de flori de portocal
- 50 g migdale rase
- 3 linguri miere de salcâm
- 1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o tavă. Se bate untul cu zahăr şi sare.
Se adaugă pe rând ouăle şi se bate până ce ia naştere o compoziţie spumoasă.
Se în globează făina amestecată cu praf de copt, urmate de coaja de lămâie şi de portocală, seminţele de anason şi sucul de portocale.
Se aşază aluatul în tavă şi se nivelează. Se coace la mijlocul cuptorului încins, 35- 40 min. Se lasă să se odihnească 10 min.
Intre timp se dă în clocot sucul de portocale cu zahăr şi se lasă să fiarbă până ce volumul se reduce la 75 ml.
Se lasă să se răcească şi se înglobează apa de flori de portocal.
Se înţeapă blatul în mai multe locurfcu o furculiţă şi se însiropează cu sucul de portocală.
Se prăjesc migdalele rase într-o tigaie, fără adaos de grăsime.
Se amestecă mierea cu suc de lămâie. Se unge prăjitura cu acest amestec şi se presară migdale; se serveşte cât se poate de repede.
Prajitura cu portocale, migdale si miere
Pofta buna!