Prajitura cu portocale si nuca

Printeaza

Prajitura cu portocale si nuca din: miez de nuca, portocale, zahar, oua, faina, anason.

Ingrediente:

  • 240 g miez de nucă
  • 3 portocale de dimensiune medie
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2 steluţe de anason

 

Mod de preparare:

Prăjeşti puţin miezul de nucă în cuptor, la foc mic, pentru 4-5 minute. După ce se răceşte nuca, o macini fin, cu maşina special destinată nucilor.

Fierbi două portocale întregi, pentru 15 minute. Arunci apa şi repeţi operaţiunea de 2 ori, pentru a elimina gustul amar.

Mixezi gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr, până se albeşte compoziţia. Incorporezi nuca măcinată, făina şi portocalele pasate.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţia cu nucă, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi coci blatul 40 de minute, la foc mediu.

Prepari un sirop din 50 g zahăr, steluţele de anason şi 200 ml apă. Le fierbi 5 minute, apoi adaugi portocala rămasă, tăiată felii. Le laşi să mai fiarbă câteva minute.

Cu acest sirop stropeşti uşor prăjitura şi o decorezi cu feliile de portocale, în prealabil trecute prin sirop. Serveşti prăjitura după ce ai răcit-o 1 oră în frigider.

 

Prajitura cu portocale si nuca

Prajitura_cu_portocale_si_nuca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.