Prajitura cu portocale si nuca
PrinteazaPrajitura cu portocale si nuca din: miez de nuca, portocale, zahar, oua, faina, anason.
Ingrediente:
- 240 g miez de nucă
- 3 portocale de dimensiune medie
- 250 g zahăr
- 6 ouă
- 2 linguri făină
- 2 steluţe de anason
Mod de preparare:
Prăjeşti puţin miezul de nucă în cuptor, la foc mic, pentru 4-5 minute. După ce se răceşte nuca, o macini fin, cu maşina special destinată nucilor.
Fierbi două portocale întregi, pentru 15 minute. Arunci apa şi repeţi operaţiunea de 2 ori, pentru a elimina gustul amar.
Mixezi gălbenuşurile împreună cu 200 g zahăr, până se albeşte compoziţia. Incorporezi nuca măcinată, făina şi portocalele pasate.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţia cu nucă, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi coci blatul 40 de minute, la foc mediu.
Prepari un sirop din 50 g zahăr, steluţele de anason şi 200 ml apă. Le fierbi 5 minute, apoi adaugi portocala rămasă, tăiată felii. Le laşi să mai fiarbă câteva minute.
Cu acest sirop stropeşti uşor prăjitura şi o decorezi cu feliile de portocale, în prealabil trecute prin sirop. Serveşti prăjitura după ce ai răcit-o 1 oră în frigider.
Prajitura cu portocale si nuca
Pofta buna!