Prajitura cu portocale si nuci

Printeaza

Prajitura cu portocale din: oua, nuca, faina, zahar, coaja de portocala.

Ingrediente blat:

  • 7 ouă
  • 100 g nucă măcinată
  • 70 g făină
  • 150 g zahăr
  • coajă rasă de portocală

 

sirop:

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • puţină zeamă de portocală
  • 50 ml rom

 

crema:

  • 300 g unt
  • 4 gălbe­nuşuri
  • 4 linguri zeamă de porto­cale
  • 200 g zahăr şi puţină coajă de portocale

Mod de preparare:

Prajitura cu portocale si nuci: Baţi albuşurile tare, adaugi coaja de por­tocală, zahărul, făina, nuca şi gălbenuşurile şi dai la cuptor.

Fierbi pe aburi gălbe­nuşurile cu zeama de portocale şi cu zahărul. După ce s-a răcit, adaugi untul frecat şi sarea de lămâie, care îi dă un gust acrişor.

Insiropezi bla­tul, pui crema deasupra şi ornezi cu nu­că măcinată.

 

Pofta buna!

 

 

 

Rețetă Autentică de Smochine Murate: Tradiție și Sănătate într-un Borcan

Rețetă Autentică de Smochine Murate: Tradiție și Sănătate într-un Borcan din: smochine, apa, otet de mere, zahar, sare, scortisoara, cuisoare. Descoperă rețeta tradițională de smochine murate, o delicatesă ce aduce aminte de gustul copilăriei și tradițiile culinare românești. Această rețetă este nu doar delicioasă, ci și sănătoasă, fiind o sursă bună de vitamine și antioxidanți. […]

Crenvurști Prăjiți Delicioși

din: crenvursti, ulei, usturoi, boia dulce, sare, piper. “Crenvurștii”, cunoscuți și sub numele de “cârnați vienez” sau “Frankfurter Würstchen” în alte părți ale lumii, sunt un tip de cârnați subțiri, de obicei preparați din carne de vită sau porc, uneori și din pui sau curcan. Numele “crenvurști” este folosit în mod obișnuit […]

 

Leușteanul în Detaliu: Descoperă Istoria, Beneficiile și Contraindicațiile acestei Plante Uimitoare

Leușteanul (Levisticum officinale) este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Apiaceae, aceeași familie cu pătrunjelul, morcovul și mărarul. Este originar din Asia de Sud-Vest, dar a fost adus în Europa înainte de era noastră. Este folosit atât ca plantă medicinală, cât […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.