Rețetă Autentică de Smochine Murate: Tradiție și Sănătate într-un Borcan din: smochine, apa, otet de mere, zahar, sare, scortisoara, cuisoare. Descoperă rețeta tradițională de smochine murate, o delicatesă ce aduce aminte de gustul copilăriei și tradițiile culinare românești. Această rețetă este nu doar delicioasă, ci și sănătoasă, fiind o sursă bună de vitamine și antioxidanți. […]
Prajitura cu portocale si nuci
PrinteazaPrajitura cu portocale din: oua, nuca, faina, zahar, coaja de portocala.
Ingrediente blat:
- 7 ouă
- 100 g nucă măcinată
- 70 g făină
- 150 g zahăr
- coajă rasă de portocală
sirop:
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- puţină zeamă de portocală
- 50 ml rom
crema:
- 300 g unt
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri zeamă de portocale
- 200 g zahăr şi puţină coajă de portocale
Mod de preparare:
Prajitura cu portocale si nuci: Baţi albuşurile tare, adaugi coaja de portocală, zahărul, făina, nuca şi gălbenuşurile şi dai la cuptor.
Fierbi pe aburi gălbenuşurile cu zeama de portocale şi cu zahărul. După ce s-a răcit, adaugi untul frecat şi sarea de lămâie, care îi dă un gust acrişor.
Insiropezi blatul, pui crema deasupra şi ornezi cu nucă măcinată.
Pofta buna!
din: crenvursti, ulei, usturoi, boia dulce, sare, piper. “Crenvurștii”, cunoscuți și sub numele de “cârnați vienez” sau “Frankfurter Würstchen” în alte părți ale lumii, sunt un tip de cârnați subțiri, de obicei preparați din carne de vită sau porc, uneori și din pui sau curcan. Numele “crenvurști” este folosit în mod obișnuit […]
Leușteanul în Detaliu: Descoperă Istoria, Beneficiile și Contraindicațiile acestei Plante Uimitoare
Leușteanul (Levisticum officinale) este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Apiaceae, aceeași familie cu pătrunjelul, morcovul și mărarul. Este originar din Asia de Sud-Vest, dar a fost adus în Europa înainte de era noastră. Este folosit atât ca plantă medicinală, cât […]