Prajitura cu portocale si sos de zmeura

Printeaza

Prajitura cu portocale si sos de zmeura din: oua, faina, zahar tos, portocale, praf de copt, sare, zahar vanilinat, cacao, esenta de rom, caise confiate, gem de mure, frisca, sos de zmeura, inghetata de menta.

Ingrediente:Prajitura_cu_portocale_si_sos_de_zmeura

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 70 g zahar tos
  • doua portocale
  • praf de copt
  • sare
  • 70 g zahar vanilinat
  • doua linguri cu cacao
  • o lingura cu esenta de rom
  • 100 g caise confiate
  • 200 g gem de mure
  • frisca
  • sos de zmeura
  • inghetata de menta

 

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu un vârf de linguriţă cu sare şi zahărul tos până îşi dublează volumul. Se adaugă două pliculeţe zahăr vanilinat, untul moale, un pliculeţ praf de copt şi făina. Se mixează două minute apoi o mică parte din aluatul obţinut se amestecă bine cu cacaua.

Se toarnă compoziţia albă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se toarnă apoi sub formă de grătar partea cu cacao. Se pune din loc în loc gemul de mure, se aşază felii de portocale scurse de suc şi caise tocate mărunt.

Se introduce tava în cuptor şi se coace ia foc mediu 30 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese uscată. Se lasă să se răcească în tavă zece minute, se scoate pe un tocător şi se taie bucăţi potrivit de mari.

Prajitura cu portocale si sos de zmeura

Prajitura_cu_portocale_si_sos_de_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.