Prajitura cu portocale

Printeaza

O reteta de prajitura cu portocale din: ou, unt, faina, sare, zahar, portocale si fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura cu portocale

  • 6 ou
  • 250 g unt
  • 250 g făină
  • un praf de sare
  • 350 g zahăr
  • coaja rasă de la 2-3 portocale
  • 100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol untul, zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină şi foarte aro­mată. In crema de unt se adaugă ouăle unul câte unul, amestecându-se uşor să nu se taie. După ce s-au încorporat toate ouăle, se pune coaja de portocală şi se amestecă bine.

Se cerne făina şi se încorporează împreună cu fulgii de migdale, uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se tapetează o formă de tartă cu unt şi cu făină şi se toarnă com­poziţia în tavă. Se bagă în cuptor la 120 °C- 4.

După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se serveşte ornată cu felii de porto­cală. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte la cafea sau ceai.

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.