Prajitura cu portocale
PrinteazaO reteta de prajitura cu portocale din: ou, unt, faina, sare, zahar, portocale si fulgi de migdale.
- 6 ou
- 250 g unt
- 250 g făină
- un praf de sare
- 350 g zahăr
- coaja rasă de la 2-3 portocale
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se pun într-un bol untul, zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină şi foarte aromată. In crema de unt se adaugă ouăle unul câte unul, amestecându-se uşor să nu se taie. După ce s-au încorporat toate ouăle, se pune coaja de portocală şi se amestecă bine.
Se cerne făina şi se încorporează împreună cu fulgii de migdale, uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se tapetează o formă de tartă cu unt şi cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă. Se bagă în cuptor la 120 °C- 4.
După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se serveşte ornată cu felii de portocală. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte la cafea sau ceai.
Prajitura cu portocale
Pofta buna!