Prăjitură de post cu cartofi din: faina, cartofi, margarina vegetala, zahar, praf de copt, cacao, gem acrisor.
Ingrediente:
400 g faina
2 cartofi
250 g margarina vegetala
250 g zahar
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
pentru umplutura:
1 borcan gem acrisor
pentru glazura:
2 linguri apa
1 lingura cacao
120 g zahar
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi pui la fiert. Apoi îi scurgi de apă şi îi pasezi călduţi.
Peste cartofii pasaţi adaugi făină şi margarină la temperatura camerei, frecată cu zahărul şi praful de copt.
Frămânţi un aluat elastic, pe care îl împărţi în 3 bucăţi, iar într-una dintre bucăţi adaugi cacao.
Intr-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, întinzi o foaie din aluatul alb, o ungi cu gem, pui foaia cu cacao, o ungi şi pe ea cu gem, iar la sfârşit acoperi cu ultima foaie albă. Dai prăjitura la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute.
Pregatesti glazura: Amesteci zahărul cu apă şi cacaua, le fierbi pe foc mic 5 minute, adaugi uleiul şi mai dai într-un clocot.
Torni glazura fierbinte peste prăjitura coaptă şi răcită bine, iar după ce s-a întărit o tai bucăţi.
Prajitura de post cu gem de fructe din: gem, ulei, apa minerala, zahar, praf de copt, faina, zahar. Ingrediente: 1 borcan cu gem de fructe 1 pahar cu ulei 2 pahare cu apă minerală 1 pahar cu zahăr 1 praf de copt 3 pachete cu făină un praf de sare zahăr pudră zahăr vanilinat […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
O sa fac si eu prajitura cu cartofi