Prajitura de post cu gem de fructe
PrinteazaPrajitura de post cu gem de fructe din: gem, ulei, apa minerala, zahar, praf de copt, faina, zahar.
- 1 borcan cu gem de fructe
- 1 pahar cu ulei
- 2 pahare cu apă minerală
- 1 pahar cu zahăr
- 1 praf de copt
- 3 pachete cu făină
- un praf de sare
- zahăr pudră
- zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Amestecaţi apa minerală cu uleiul, adăugaţi zahărul, mixaţi 2-3 minute, după care turnaţi gemul, un praf de sare şi praful de copt.
Puneţi faina cernută încet, omogenizaţi, împărţiţi aluatul în părţi egale, turnaţi în forme de chec, aşezaţi deasupra felii de fructe (facultativ). Coaceţi în cuptorul fierbinte 45 minute, lăsaţi să se răcească.
Pudraţi cu zahăr farin şi serviţi prăjtura tăiată felii, după ce s-a răcit.
Pofta buna!