Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune. Ingrediente: 250 g faina 160 g zahăr pudra 100 g unt un ou 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1/2 lingurita scortisoara o lingurita praf de copt un praf sare un borcan de 340 g gem de capsune Mod de preparare: […]
Prajitura de post cu gem
PrinteazaPrajitura de post cu gem din: zahar, ulei, gem, apa, bicarbonat, faina, arome, nuci.
Ingrediente:
- 200 g zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 linguri gem
- 1 cană cu apă
- 1 lingură rasă de bicarbonat
- făină
- arome
- nuci tăiate
Pentru glazură:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură apă
- 80 g margarină vegetală
Mod de preparare:
Baţi bine cu mixerul zahărul, cu apa, cu uleiul, cu gemul şi, la urmă, adaugi aromele.
La sfârşit, adaugi nucile, bicarbonatul stins şi făină cât cuprinde ca să rezulte un aluat puţin mai gros decât cel de chec.
Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă mai mică, unsă cu ulei. Dai tava la cuptor timp de 20-25 de minute.
Cât e prăjitura fierbinte, torni glazura. Pentru glazura, pui la foc 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de apă, iar când începe să fiarbă, pui margarina şi amesteci rapid.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu smochine si migdale
Prajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale. Ingrediente pentru prajitura: 2 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/2 linguriță 1/4 linguriță de nucșoară 1/2 cană de zahăr 2 oua 1 […]
Prajitura cu iaurt si fructe de padure
Prajitura cu iaurt si fructe de padure din: oua, zahar, faina, unt, iaurt, frisca, fructe. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 125 g zahăr tos 125 g făină de migdale 45 g făină de grâu 25 g unt un praf sare Pentru umplutură: 500 g iaurt bine scurs 300 ml friscă lichidă 100 g zahăr pudră […]
Pofta buna!